Pissarra Digital Interactiva (PDI)

La Pissarra Digital Interactiva (PDI) consisteix en un ordinador connectat a un videoprojector, que mostra el senyal d'aquest ordinador sobre una superfície llisa i rígida, sensible al tacte o no, des d'on es pot controlar l'ordinador, fer anotacions manuscrites sobre qualsevol imatge projectada, així com guardar-les, imprimir-les, enviar per correu electrònic i exportar-les a diversos formats.
La principal funció de la pissarra és, doncs, controlar l'ordinador mitjançant aquesta superfície amb un bolígraf, el dit (en alguns casos) o un altre dispositiu com si d'un ratolí es tractés. És el que ens dóna interactivitat amb la imatge i el que el diferencia d'una pissarra digital normal (ordinador + projector).
(Informació extreta de la Wikipedia: http://es.wikipedia.org/wiki/Pizarra_Interactiva)


Aportacions de la pissarra digital interactiva als processos d'ensenyament i aprenentatge:

- Augmenta la participació dels alumnes. Els els hi agrada sortir a presentar materials i treballs. Permet compartir imatges i textos. Facilita el debat.
- Motiva, augmenta el desig d'aprendre dels estudiants.
- El professor pot preparar classes molt més atractives i documentades. Els materials que vagi creant els pot anar adaptant i reutilitzar cada any.
- Augmenta la motivació del professor: disposa de més recursos, obté una resposta positiva dels estudiants ...

- El professor es pot concentrar més en observar als seus alumnes i atendre les seves preguntes (no està mirant la pantalla de l'ordinador)
- Ajuda en Educació Especial: Poden ajudar a compensar problemes de visió (en la PDI es ot treballar amb caràcters grans), audició (la PDI potència un aprenentatge visual), coordinació psicomotriu (en la PDI es pot interactuar sense ratolí ni teclat) ...
- Facilita el tractament de la diversitat d'estils d'aprenentatge: potencia els aprenentatges dels alumnes d'aprenentatge visual, alumnes d'aprenentatge cinestétic o tàctil (poden fer exercicis on s'utilitzi el tacte i el moviment en la pantalla)
- Augmenta la comprensió: multimedialitat, més recursos disponibles per a mostrar i comentar, major interacció. Permet visualitzar conceptes i processos difícils i complexos.


(Informació extreta de: http://peremarques.pangea.org/pdigital/es/pizinteractiva.htm#ventaj)
Si entreu a la pàgina de l'enllaç trobareu molta informació sobre les PDI, a mi m'ha semblat molt interessant.)
0 Responses